نمایشگاه هشتاد سال قالی بافی وثوقی افتتاح شد

نمایشگاه هشتاد سال قالی بافی وثوقی بعد از ظهر امروز در نگار خانه ختایی اردبیل افتتاح شد.

به گزارش روابط عمومی اداره میراث فرهنگی استان اردبیل ، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل در مراسم گشایش نمایشگاه هشتاد سال قالی بافی وثوقی با اشاره به آغاز تاریخ عقلانیت انسان در ایران و اهمیت عقل به دلیل حل تمام مشکلات متناقض بشری، گفت: انواع صنایع دستی چون فرش پاسخگوی عقلانی برای محدودیت های محیطی است.

کریم حاجی زاده باستانی با بیان اینکه 450 نوع صنایع دستی در جهان وجود دارد که از این تعداد 167 نوع آن مربوط به صنایع دستی ایران می شود، بیان داشت: از میان 167 نوع صنایع دستی ایرانی، 52 مورد آن مربوط به استان اردبیل است که این رقم به معنای بیشترین پاسخ عقلانی مردم این خطه به محدودیت های محیطی است.

وی فرش را شاخص اصلی سطح عقلانی بشر و نقطه تلاقی هنر و تکنیک دانست و تصریح کرد: قالی پازیریک به عنوان قدیمی ترین فرش مربوط به دو هزار و پانصد هزار سال پیش، نمودی از اندیشه زیباشناسی و عقلانیت ایرانی است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در فرش های آذربایجان به دلیل برخورداری از اقلیم سرد، رنگ قرمز بیش از سایر رنگ ها استفاده شده و در فرش های کرمان به دلیل برخورداری از اقلیم گرم رنگ کرم و سفید بکار رفته، افزود: نسل های گذشته ما از دیرباز به روانشناسی رنگ پی برده بودند.

وی با بیان اینکه با توجه به وضعیت بازار جهانی فرش، نباید به فرش به عنوان کالای تجاری نگاه شود، یادآور شد: فرش همچون صدفی است که نسل های گذشته ما با کشف اهمیت عقل، آنرا به دنیا شناساندند.
یاد آور می شود: در این نمایشگاه نزدیک به 60 قطعه فرش به نمایش گذاشته شد که 12 قطعه آن بیش از 50 سال قدمت دارند.

یکی از شاخص ترین فرش های این نمایشگاه فرشی است که تمام مشخصات قالی شاهکار اردبیل از جمله ریشه پشم، پشم دست ریز، رنگ گیاهی و قبابافت را دارا است.
ریزبافت ترین فرش این نمایشگاه با قدمت 40 سال و رج شماره 45 مربوط به مرحوم استاد فیض الله وثوقی ایرانی با طرح ترنجی است.

انتهای پیام/

کد خبر 139312117